ПолітикаТуреччинa

Ердоган виключив можливість дострокових виборів у Туреччині

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган відхилив заклики опозиції до дострокових виборів у республіці

У Туреччині не планується проведення президентських і парламентських виборів до червня 2023 року, переносів не буде, зазначає агентство Анадолу з посиланням на заяву Ердогана.

Якщо вибори відбудуться вчасно, вони співпадуть зі століттям Туреччини, а при нинішніх обмеженнях на термін Ердоган не зможе знову балотуватися на пост президента.

«У якій розвиненій країні світу проводяться вибори поза встановленим часом? Це те, що роблять племінні держави», — заявив турецький президент.

Агентство нагадує, що лідер основної опозиційної Народно-республіканської партії (НРП) Кемаль Киличдароглу під час телеінтерв’ю минулого тижня закликав союзника Ердогана, голову вкрай правої Партії націоналістичного руху (ПНР) Девлета Бахчелі, розглянути питання про дострокове голосування.

Останній раз громадяни Туреччини брали участь у виборах в червні 2018 року, після того як Ердоган призначив нові загальні вибори більш ніж на півтора роки раніше запланованого терміну, що, за твердженнями опонентів, принесло користь правлячої Партії справедливості і розвитку (ПСР).

Тоді ПСР отримала трохи більше 42% голосів, але, згідно з недавнім опитуванням, проведеним MetroPoll, з тих пір громадська підтримка партії впала до 32%.

Турецька економіка продовжує стикатися з наслідками пандемії COVID – 19 і історично низьким курсом ліри, що призводить до зниження рівня життя по всій країні і збільшення числа закликів опозиції до нових виборів.

«Нинішній коаліційний уряд більше не може керувати країною. Люди стають все біднішими і біднішими. Ми вважаємо, що необхідно провести позачергове голосування», – заявив в інтерв’ю Deutsche Welle заступник лідера нещодавно створеної партії майбутнього Сельчук Оздаг.

Однак Ердоган відхилив заклики до дострокового голосування, закликавши замість цього зосередитися на майбутніх завданнях.

«Ми повинні використовувати всі наші сили, енергію і час для досягнення наших цілей», – підкреслив він.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button