ЕкономікиТуреччинa

Туреччина може знизити корпоративні податки до 15%

Туреччина може знизити ставку корпоративного податку до 15%, повідомляють місцеві ЗМІ.

Уряд планує знизити податок з 22%, передає NTV, не уточнивши, звідки він отримав цю інформацію.

Найнижча ставка корпоративного податку в розмірі 15% буде стягуватися з компаній з річним оборотом менше 10 млн лір (1,25 млн доларів). З інших фірм буде стягуватися ставка в розмірі 18%, йдеться в статті.

Туреччина ввела тимчасове підвищення корпоративного податку до 22% в 2018 році з попередніх 20%, щоб допомогти збільшити доходи бюджету. Термін дії більш високої ставки закінчується в кінці року.

Відзначається, що Туреччина зібрала 78,6 млрд лір доходів від податку за перші дев’ять місяців цього року, що на 42% більше в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року, показали бюджетні дані, опубліковані в четвер.

Один з чиновників повідомив агентству Reuters, що, хоча остаточне рішення про зниження податку ще не прийнято, триває робота по зниженню податку менш ніж на 20%.

«Робота по впровадженню більш низької ставки для малого і середнього бізнесу відповідно до їх доходів знаходиться на просунутій стадії», — сказав чиновник, передає Reuters.

Зростання збирання корпоративних податків випереджає зростання доходів від податків з продажів і спеціальних податків на споживання. Доходи від прибуткового податку впали на 6% в річному численні за перші дев’ять місяців року до 109,9 млрд лір.

Турецький уряд шукає кошти для прискорення економічного зростання після валютної кризи в 2018 році і спалаху пандемії COVID-19 в березні цього року.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button