ТуреччинaУкраїна

ЗМІ: Україна поставила до Туреччини ракетний комплекс С-125

Україна поставила Туреччині ракетний комплекс С - 125 «Печора», повідомляє в середу сайт Defence Turk з посиланням на українські джерела.

Про це заявив генеральний директор українського державного «Укрспецекспорту» Вадим Ноздря, повідомляє Defence Turk.

Зенітний ракетний комплекс має дальність польоту 40 км, максимальну висоту польоту 15 км. С-125 «Печора» — це модернізований варіант попередньої ітерації, сказав Ноздря, він був виготовлений спільно з Українською компанією «Аеротехніка».

С – 125 «Печора», що отримала назву SA-3 Goa в позначенні НАТО, є ракетою середньої дальності, заснованої на радянській технології 1960-х років. Ця система має порівнянні характеристики з американськими ракетними комплексами MIM – 23B HAWK, які вже є в арсеналі турецьких ВПС, відзначає сайт.

Турецькі ЗМІ нещодавно повідомили про намір України закупити у турецьких збройних сил 48 безпілотних літальних апаратів Bayraktar виробництва компанії Baykar Defence, що належить родичам президента Реджепа Таїпа Ердогана.

Минулого року колишній президент України Петро Порошенко підписав угоду про покупку ще 12 Bayraktar.

Ноздря також вказав, що оскільки Україна і Туреччина прагнуть розширити військово-технічне співробітництво, частина виробничого процесу для Bayraktar може бути перенесена в Україну. За його словами, такий крок дозволив би знизити вартість на 35%.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button