СвітТуреччинa

ЗМІ: Туреччина відправила С-400 в Чорноморську провінцію для проведення випробувань

Турецькі ЗМІ публікують фотографії того, як 6 жовтня Туреччина направила свої системи протиракетної оборони С-400 в Чорноморську провінцію Сіноп для проведення випробувань. Навчання триватимуть до 16 жовтня.

Також був виданий наказ про закриття повітряного простору на 10 днів для аеропорту Сіноп, вказує Duvar.

Як повідомлялося раніше, в період з 5 по 16 жовтня на ракетний полігон Сіноп буде направлено 10 повітряних цілей типу Banshee для використання у випробуваннях системи ППО С-400.

Згідно з даними озвученими раніше, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган дозволив попередню активацію системи до випробувань під Сінопом для перевірки можливостей радарів на аеродромі Мюртед під Анкарою в період з 28 вересня по 2 жовтня. При цьому підкреслюється, що під час випробувань командири на спостережному посту повинні будуть отримувати дозвіл президента Туреччини на кожен пуск ракети за дві години до його проведення.

Нагадаємо, що рішення Туреччини придбати російські зенітно-ракетні комплекси С-400 викликало різко негативну реакцію з боку США і НАТО в цілому. США наполягають на тому, що Туреччина повинна відмовитися від російських систем ППО.

Оскільки Туреччина заявила, що не відмовиться від систем С-400, Вашингтон виключив Анкару з американської програми розробки винищувача-бомбардувальника п’ятого покоління F-35.

Раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що покупка Анкарою систем С-400 становить ризик для НАТО і може призвести до санкцій збоку США.

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button