Туреччинa

«Міністр охорони здоров’я Туреччини повинен піти у відставку»

Заява міністра охорони здоров'я Туреччини Фахреттіна Коджі про те, що Міністерство виключає безсимптомних пацієнтів COVID-19 зі своїх офіційних номерів, зруйнувало довіру до цієї установи, і міністр повинен піти у відставку, заявив професор університету Улудага Кайхан Пала.

«Відмовки, що “безсимптомні пацієнти не важливі“ спрямовані на те, щоб відвернути увагу від того факту, що реальні цифри приховані», — цитує професора Duvar.

Також член комітету турецької медичної асоціації (TTB) covid-19 професор сказав, що уряд з березня не зміг виявити кількість пацієнтів, які дали негативний результат на вірус, але проявили симптоми.

«Теорія TTB про те, що було набагато більше випадків, ніж розкрито, була підтверджена завдяки пресі. Навіть якби вони не підтвердили це, ця реальність весь час була у нас перед носом», — сказав Пала.

Тим часом кількість пацієнтів з COVID-19, які померли у вересні, перевищила половину квітневих показників, де число смертей досягло піку, зазначив професор.

«На сьогоднішній день жодній цифрі з Міністерства охорони здоров’я не можна довіряти», – заявив він, відзначивши важливість відновлення довіри з громадськістю, а також з медичними працівниками.

Зазначивши, що пандемія триватиме ще близько року, професор закликав міністра охорони здоров’я піти у відставку.

«Міністр, який здатний зібрати навколо себе експертів, повинен бути призначений і негайно оприлюднити прозорі цифри для громадськості», – додав Пала.

Нарешті, Туреччина повинна залучити трудові організації, профспілки медичних працівників і вчених до процесу боротьби з пандемією, вважає професор.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button