Туреччинa

У Туреччині традиційне навчання в початковій школі відновиться 12 жовтня

Президент Реджеп Таїп Ердоган оголосив, що уряд має намір розширити сферу очного навчання, додавши, що учні всіх початкових шкіл, а також учні 8-х і 12-х класів скоро почнуть заняття в стінах навчальних закладів.

«Сьогодні ми прийняли рішення про розширення сфери очного навчання. Крім першокласників, ми плануємо запустити очне навчання для 2-х, 3-х і 4-х класів в рамках встановлених правил. Крім того, 8-мі класи середньої школи і дванадцятикласники середньої школи також перейдуть на очне навчання», — цитує Duvar заяву Ердогана 5 жовтня після засідання Ради Міністрів.

Турецький президент також оголосив про план уряду почати очне навчання учнів спеціальних і сільських шкіл. Він повідомив, що з наступного тижня уряд безкоштовно надасть планшетні комп’ютери близько 500 тис. учням.

Незабаром після коментарів Ердогана міністр освіти Зія Сельчук оголосив, що 12 жовтня всі учні початкових, спеціальних і сільських шкіл, а також восьми – і дванадцятикласники повернуться до очного навчання.

Раніше профспілка викладачів Eğitim SEN заявила, що щонайменше шість мільйонів студентів не можуть отримати доступ до дистанційного навчання через відсутність інтернету або належних пристроїв.

Ще одна проблема, з якою стикаються учні які намагаються брати участь у дистанційному навчанні за допомогою смартфонів, — це щомісячна квота на інтернет, якої недостатньо для потокової передачі відео та інших матеріалів, наданих Міністерством освіти.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button