СвітТуреччинa

Facebook утримається від призначення представника в Туреччині, незважаючи на штрафи

Гігант соціальних мереж Facebook вирішив не призначати представника в Туреччині, ігноруючи вимогу, висунуту турецьким урядом для певних платформ соціальних мереж, заявляє експерт з кіберправ Яман Акденіз.

«Facebook вирішив не призначати представника в Туреччині як того вимагає нещодавно прийнятий закон про соціальні мережі», — пише Акденіз у своєму мікроблозі в Twitter.

Нагадаємо, що парламент Туреччини в липні ратифікував закон з контролю над соціальними мережами. Законопроект прийнятий правлячою партією справедливості і розвитку (ПСР), свідчить, що компанії соціальних мереж з більш ніж одним мільйоном користувачів повинні призначити законного представника в Туреччині для вирішення проблем влади з приводу контенту і термінів його видалення.

За словами експерта, ще невідомо, якою буде реакція уряду, але підкреслив, що законопроект був прийнятий парламентом протягом 10 днів без консультацій і створює серйозні проблеми щодо основних прав і свобод.

«Відмова Facebook підкоритися закону означатиме, що вони зіткнуться з багаторівневою системою штрафів. У листопаді до них буде застосовано штраф у розмірі 10 млн лір (1,28 млн доларів), а в грудні — 30 млн лір. Попереду шестимісячний період, який призведе до скорочення пропускної здатності в Інтернеті», — пояснює Акденіз.

Відповідно до закону, компанії можуть зіткнутися з штрафами, забороною на рекламу або скороченням швидкості до 90%.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button