ПолітикаСвітТуреччинa

Греція задоволена висновками саміту ЄС щодо Туреччини

Афіни задоволені висновками саміту ЄС щодо Туреччини, оскільки європейські лідери дали Анкарі зрозуміти, якими будуть наслідки у разі продовження її агресивної поведінки, заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс.

«Європейський союз вчора послав чіткий сигнал-єдність, солідарність і рішучість. Він абсолютно чітко дав зрозуміти, що відмова від будь-яких односторонніх дій є передумовою поліпшення відносин Євросоюзу і Туреччини, чого всі ми хочемо. Однак він одночасно дав абсолютно чітко зрозуміти, якими будуть наслідки, у разі якщо Туреччина продовжить свою агресивну поведінку. Греція повністю задоволена висновками саміту ЄС», – цитує його ТАСС.

Прем’єр також зазначив, що сподівається на відновлення перерваних в 2016 році за рішенням турецької сторони двосторонніх зондуючих контактів з питання про розмежування морських зон і континентального шельфу. «Ми розраховуємо, що найближчим часом почнуться зондуючі контакти, про що, втім, вже взяли зобов’язання обидві сторони», — сказав Міцотакіс.

У заяві саміту, зокрема, підкреслюється, що «у разі відновлення Туреччиною односторонніх дій або провокацій в порушення міжнародного права ЄС буде використовувати всі наявні в його розпорядженні інструменти і варіанти для захисту своїх інтересів та інтересів своїх держав-членів». «Єврорада буде продовжувати уважно стежити за розвитком подій, повернеться до цього питання і прийме відповідні рішення, найпізніше — на своєму грудневому засіданні», — уклали лідери ЄС.

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button