СвітТуреччинa

Турецькі лікарні просять знижки та реструктуризацію заборгованості американським компаніям

Державні та університетські лікарні в Туреччині звернулися до американських фармацевтичних компаній і підприємств з виробництва медичного обладнання з проханням реструктуризувати їх борг у розмірі 19 млрд лір (2,42 млрд доларів) з урахуванням знижки.

Державні лікарні запропонували виплатити свої борги з 18%-ою знижкою, в той час як університетські лікарні запропонували 6%, повідомляє агентство Reuters.

Раніше президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган і його зять, міністр фінансів Берат Албайрак, обіцяли виплатити борг рік тому, ще до того, як ліра швидко знецінилася, коли заборгованість становила 230 млн доларів, заявив минулого тижня посол США в Туреччині Девід Саттерфілд.

Міністр охорони Здоров’я Туреччини Фахреттін Коджа назвав коментарі Саттерфілда «вкрай недоречними» зазначивши, що вони нагадують колоніальний менталітет. Міністр заявив, що план виплат вже введений в дію.

Виплати можуть початися вже у вівторок, повідомляє агентство з посиланням на три анонімних джерела.

«Вся заборгованість буде виплачена після реструктуризації», – розповів Reuters один зі співрозмовників.

За словами двох інших джерел, велика частина боргу припадає не американським компаніям, а місцевим.

Голова Асоціації роботодавців індустрії охорони здоров’я Туреччини Метін Демір сказав, що 90% компаній в секторі не можуть впоратися з 25%-ою знижкою, посилаючись на проблеми стійкості.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button