СвітТуреччинa

Туреччина: Намагатися доносити правоту Азербайджану лише за столом переговорів недостатньо

Глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що країни, які знаходяться на позиції вирішення Карабаського конфлікту, це ті держави, які при виборі однієї зі сторін завжди вибирають Вірменію.

«Очевидно, що з цими країнами вирішення питання неможливе. Ці країни пропонують перемир’я, та це правильно, ніхто не бажає зіткнень. Але тут потрібно зрозуміти важливу річ: не можна ставитися у вирішенні цього питання з однакової позиції правоти і Азербайджану, і Вірменії», — сказав він в інтерв’ю агентству Анадолу.

За словами глави МЗС, питання припинення вогню можливе за умови негайного відходу Вірменії з окупованих територій Азербайджану. «Але переговірники не говорять цього. Вони пропонують сісти за стіл переговорів. Вже тридцять років тривають ці переговори, які не приносять результатів. І нічого конкретного для вирішення питання вони не пропонують», – вказав він.

Він зазначив, що Туреччина «спокійною мовою намагається донести нашим партнерам цю інформацію». «Але говорити це лише за столом переговорів недостатньо. Це як звернення до глухого. Тому важливо вести подібні процеси і за столом переговорів, і на полі бою. Що ми і робимо. І ми вже багато разів спостерігали користь від такого підходу», – уклав Чавушоглу.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button