СвітТуреччинa

Російські та турецькі військові провели спільне тренування в Ідлібі

Військовослужбовці Росії і Туреччини провели спільне тренування в зоні деескалації Ідліб в Сирії, повідомив заступник начальника координаційного центру зони деескалації Євген Поляков.

«В ході тренування відпрацьовуються питання взаємодії сил і засобів, що залучаються безпосередньо до патрулювання, а також підрозділів підтримки», — цитує його ТАСС.

За легендою навчань, в результаті підриву саморобного вибухового пристрою пошкодження отримав російський бронетранспортер. Військові відпрацювали оперативну евакуацію машини за допомогою тягача.

«Хочу зазначити, що з кожного боку тренування дії особового складу стають злагодженішими, військовослужбовці двох країн краще розуміють один одного при відпрацюванні практичних дій», — підкреслив Поляков.

Агентство вказує, що Ідліб — єдиний регіон Сирії, значна частина якого як і раніше залишається в руках бандформувань. У 2017 році там була створена Північна зона деескалації, куди перемістилися екстремісти, які відмовилися скласти зброю в дамаському передмісті Східна Гута і південних областях країни. На території провінції знаходяться спостережні пости турецької армії і, відповідно до домовленостей між президентом РФ Володимиром Путіним і Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом, досягнутими 5 березня в Москві, військові двох країн проводять в Ідлібі спільні патрулювання.

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button