ПолітикаСвітТуреччинa

Турецький агент визнав, що готував вбивство курдсько-австрійського політика

Співробітник турецької Національної розвідувальної служби MIT Фейяз Озтюрк визнав, що йому було наказано вбити, курдсько-австрійського політика і члена Австрійської партії зелених Беріван Аслан.

Фейяз Озтюрк, який має італійське громадянство, сказав австрійській владі, що деякий час стежив за Аслан, повідомив портал Etkin Haber Ajansı. За даними порталу, Озтюрк був секретним свідком, який дав свідчення, що призвели до арешту співробітника консульства США в Туреччині Метіна Топуза за звинуваченням у тероризмі.

Колишній австрійський політик Петер Пільц оголосив про плани вбивства, заявивши, що австрійська розвідка поінформувала його про те, що він знаходиться в списку, які повинні бути вбиті, разом з Беріван Аслан і австрійським членом Європарламенту Андреасом Шидером.

Фейяз Озтюрк зізнався в тому, що давав неправдиві свідчення проти Топуза під час допиту в австрійському підрозділі розвідки і боротьби з тероризмом, заявив Пільц, детально описуючи визнані плани Фейяза «викликати хаос».

Беріван Аслан, як політик, що займається меншинами в Австрії, виявила мережу агентів MIT в декількох австрійських провінціях, а також у Відні, яким було доручено створювати хвилювання серед турецьких і курдських громад в країні. У червні ультранаціоналістичні турецькі угруповання виступили проти кількох мітингів, організованих віденськими курдами. 1 вересня Міністр внутрішніх справ Австрії Карл Нехаммер оголосив, що країна готується висунути звинувачення проти людини, яка зізналася в шпигунстві на користь MIT.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button