ЕкономікиТуреччинa

«Туреччина націлилася на 6%-е економічне зростання в наступному році»

Уряд Туреччини поставив мету 6%-ого економічного зростання на наступний рік в трирічній економічній програмі, яка повинна бути оголошена на цьому тижні.

Уряд переглянув свій прогноз зростання з попередньої оцінки в 5%, беручи до уваги сприятливі базові ефекти цього року, повідомляє Dünya з посиланням на невідомі джерела.

Туреччина також буде прагнути до зростання валового внутрішнього продукту на 1% в цьому році або близько до цього показника, збільшивши свою оцінку від скорочення на 0,5% до розширення, уточнюється в статті.

Уряд відклав оголошення трирічної програми, яку повинні були опублікувати в перший тиждень вересня. Її оприлюднення передуватиме проекту бюджету на 2021 рік, який уряд має представити парламенту до 17 жовтня.

Програма також включає в себе бюджетні цілі. Цільовий показник бюджетних витрат на наступний рік встановлено на рівні 1,196 трлн лір (156 млрд доларів), йдеться в ньому. Це буде збільшення на 9,2% в порівнянні з метою в 1,095 млрд лір запланованих на 2020 рік.

Мета бюджету не включає в себе асигнування на надзвичайні обставини, такі як продовження економічних страждань, викликаних пандемією COVID-19, уточнює видання.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button