ПолітикаСвітТуреччинa

Макрон турецькою мовою закликав до діалогу щодо ситуації в Східному Середземномор’ї

Президент Франції Еммануель Макрон у своєму мікроблозі в Twitter минулої суботи закликав Туреччину відновити «свідомий діалог» по східному Середземномор'ю.

У повідомленні в Twitter, опублікованому турецькою мовою, Макрон послався на недавній саміт, що відбувся 10 вересня в Аяччо, на Корсиці, за участю лідерів Середземномор’я.

«В Аяччо ми зробили Туреччині чіткий натяк: давайте відновимо свідомий діалог, сумлінно, без зайвих розмов. До цього тепер також закликає і Європейський парламент. Будемо сподіватися що всі всі почули. Подивимося!»- сказав Макрон.

Висловлювання французького лідера прозвучали через день, після того як міністр оборони Туреччини Хулюсі Акар виступив на каналі Channel 4 News у Великобританії, де він порівняв Макрона з Наполеоном Бонапартом.

«Він намагається зміцнити своє становище в Східному Середземномор’ї, приїхавши за тисячі кілометрів. Однак у нього немає ні сили, ні влади, ні висоти, щоб зробити це», — заявив Акар. Наполеон, якого недоброзичливці вважали дуже маленьким, був, ймовірно, зростом близько 1,68 метра. Зріст Макрона становить 1,75 метра.

Разом з тим Акар позитивно відгукнувся про посередницькі зусилля в рамках НАТО, але сказав, що Греція уповільнює переговори, ставлячи попередні умови, в той час як Туреччина підтримує проведення зустрічей НАТО. Однак він також додав, що ЄС не грає конструктивної ролі в діалозі.

Крім того, Акар сказав, що Макрон «підливає масла у вогонь проблеми, і тому вирішення питання затягується».

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button