ПолітикаТуреччинa

Foreign Policy: Ердоган перетворює Туреччину на клієнта Китаю  

Американський журнал Foreign Policy написав про розвиток торговельних відносин між Туреччиною і Китаєм у статті «Ердоган перетворює Туреччину в клієнта Китаю».

У публікації наголошується, що Ердоган в минулому піддавав різкій критиці Китай через політику, пов’язану з серйозними порушеннями прав уйгур, нагадуючи, що Туреччина стала єдиним притулком для них.

«Потім відбулося несподіване перемикання. У 2016 році Туреччина заарештувала Абдулкадіра Япчана, відомого уйгурського політичного активіста, що живе в країні з 2001 року, і ініціювала його екстрадицію. У 2017 році Туреччина і Китай підписали угоду, що дозволяє екстрадицію, навіть якщо передбачуваний злочин є незаконним тільки в одній з двох країн. З початку 2019 року Туреччина заарештувала сотні уйгурів і відправила їх до центрів депортації. При цьому висловлювання Ердогана стали дипломатично м’якими, як і будь-яка пов’язана з уйгурами тема, що висвітлюється в газетах, контрольованих Ердоганом і його прихильниками», – пише видання.

Розворот Ердогана має просте пояснення, зазначає журнал. Режим Ердогана, і економіка Туреччини перебувають у кризі. Анкара, маючи кілька інших друзів, розраховує, що Пекін все владнає, а для цього необхідно дотримуватися тез Пекіна.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button