Наука та ITТуреччинa

Туреччина планує запустити телекомунікаційний супутник у листопаді

Міністерство транспорту та інфраструктури Туреччини планує запуск нового телекомунікаційного супутника Türksat 5A 30 листопада після того, як 2 жовтня супутник буде доставлений французькою компанією Airbus.

Про це розповів міністр транспорту та інфраструктури Аділ Караїсмайлоглу на конкурсі моделей супутників на Солоному озері в центральній Анатолії.

За словами міністра, за запуском стартує ще один супутник 5В.

«До того часу ми підготуємо ряд сюрпризів. Ми зробимо заяву з цього приводу”, – цитує його Анадолу.

Караїсмайлоглу підкреслив, що мета конкурсу полягає в тому, щоб зацікавити молодь Туреччини в авіакосмічній сфері.

«Це конкурс, в якому студенти можуть попрацювати з супутниками на всіх етапах, починаючи від проектування космічної системи до її реалізації», — додав він.

Одна з команд з північної області Зонгулдак вже працює над запуском справжнього супутника, повідомив міністр.

Відзначимо, що Airbus Defense and Space Co. підписала контракт на виробництво Türksat 5A і 5b, перших повністю електричних супутників зв’язку в Туреччині, в 2017 році. Супутники були вироблені у Великобританії та Франції спільно з Turkish Aerospace Industries (TAI) і будуть запущені SpaceX, аерокосмічною компанією Ілона Маска.

«З Turksat 5A зона покриття Туреччини буде включати Близький Схід, Європу, Північну Африку і Південну Африку», — розповів директор президентського управління цифрової трансформації Алі Таха Коч.

У свою чергу президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, говорячи про Türksat 6A, запуск якого запланований на 2022 рік, заявив, що завдяки цьому проекту Туреччина стане однією з 10 країн світу, що виробляють свої власні телекомунікаційні супутники.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button