Туреччинa

Колегія адвокатів Анкари: Захисники, які опинилися під слідством, стикаються з порушеннями прав

Прокуратура Анкари почала розслідування щодо 48 адвокатів за підозрою в тероризмі. У світлі даних подій колегія адвокатів Анкари заявила, що в процесі слідства були порушені права юристів.

«У будинках підозрюваних був проведений обшук без виклику представників колегії адвокатів, що є явним порушенням закону. Згідно з інформацією, отриманою від захисників, обшуки почалися близько 5:15 ранку, у них були вилучені телефони, при цьому підозрюваним не дозволили дзвонити своїм юристам», — цитує Duvar заяву колегії.

Колегія також стверджує, що інші пристрої, включаючи карти пам’яті та комп’ютери, були вилучені незаконним чином.

«Процес конфіскації потрібен, якщо зміст розглянуто і встановлено його зв’язок із обвинуваченням, але вилучення без такого визначення явно незаконно», — заявили в асоціації.

Адвокати, відомі своєю лівою, прокурдською та опозиційною позицією, що захищають підозрюваних, обвинувачених у тероризмі, часто стають мішенню влади і самі стикаються з звинуваченнями в тероризмі, що, на думку критиків, є необгрунтованим і являє собою досить поширену тактику переслідування, вказали в заяві.

Мустафа Йенероглу, колишній член правлячої Партії справедливості і розвитку( ПСР), який покинув її, щоб приєднається до партії демократії і прориву (DEVA), Опозиційного політичного руху, створеного в минулому році колишнім прем’єр-міністром Ахметом Давутоглу, сказав, що розслідування щодо адвокатів є нічим іншим як порушенням закону.

«Мета переслідування адвокатів, підозрюваних і обвинувачених просто за їх професійну діяльність в рамках захисту явно зневажає закон», – підкреслив Йенероглу.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button