Туреччинa

ATO: Близько 900 медпрацівників Анкари заразилися коронавірусом

Медична палата Анкари (ATO) повідомила в минулу середу, що станом на 16 вересня число медичних працівників в турецькій столиці, які заразилися COVID-19, становить 882 людини.

Міністр охорони здоров’я Фахреттін Коджа заявив у вівторок, що по всій країні позитивний тест на коронавірус виявлено у 29 тис.865 медперсоналу, і з 11 березня, коли Туреччина повідомила про свій перший випадок COVID-19, померли 52 з них.

В ATO відзначили, що число працівників медицини, які померли від коронавірусу, набагато вище, ніж було офіційно заявлено, оскільки за даними, отриманими у лікарів на місцях, померло 90 осіб.

«Число медичних працівників, які заразилися вірусом становить близько 10% від усіх позитивних випадків, виявлених по всій країні», — цитує групу CNN Türk.

Додамо, що турецькі медичні асоціації критикують реакцію уряду на коронавірус, заявляючи, що через відсутність захисного обладнання, медпрацівники, які лікують пацієнтів з коронавірусом, в деяких випадках залишаються без медичних масок і рукавичок.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button