ПолітикаСвіт

МЗС РФ: Анкара затягує виконання зобов’язань за домовленістю Росії і Туреччини щодо Ідлібу

Виконання Туреччиною своїх зобов'язань щодо російсько-турецьких домовленостей щодо сирійського Ідлібу затягується, повідомила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова.

Дипломат зазначила, що, «незважаючи на успіхи, досягнуті в боротьбі з міжнародним тероризмом на багатостраждальній сирійській землі», ситуація там все ще далека від стабільності, вказує ТАСС.

«Терористичні організації «Хайят Тахрір аш-Шам», а також «Хуррас-ед — Дін»-сирійська філія «Аль-Каїди» – окопалися в провінції Ідліб. Активність цих структур частково стримується присутністю в ідлібській зоні турецьких військових і спільними російсько-турецькими патрулями на трасі М-4 на ділянці від Саракіба до Джіср-еш-Шугура. Однак виконання Анкарою своїх зобов’язань по російсько-турецькому меморандуму, який був підписаний 5 березня поточного року, затягується», — цитує її агентство.

Захарова зазначила, що «триває ліквідація залишків іділівських банд», які «регулярно нагадують про себе на обох берегах Євфрату»  «При цьому терористи повною мірою використовують наявність анклавів радіусом 55 км навколо незаконної американської військової бази Ет-Танф, а також в зоні так званих нафтових інтересів Вашингтона на землях арабських племен в Заєвфратье. Легітимна влада Сирії досі позбавлена будь-якого доступу в ці райони країни і відповідно можливості навести там просто елементарний порядок», – сказала офіційний представник дипвідомства.

Агентство нагадує, що президенти РФ і Туреччини Володимир Путін і Реджеп Таїп Ердоган на переговорах, що відбулися 5 березня в Москві, погодили введення режиму припинення вогню і ряд інших заходів, націлених на врегулювання ситуації в Ідлібі.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button