Політика

Киличдароглу зустрівся з Давутоглу

Лідер основної опозиційної Народно-республіканської партії (НРП) Кемаль Киличдароглу в минулий вівторок зустрівся з Ахметом Давутоглу, колишнім прем'єр-міністром і лідером нової опозиційної партії майбутнього.

У ході зустрічі партійні лідери домовилися про взаємні консультації, які пройдуть найближчими днями.

Двогодинний візит глави НРП з метою привітати екс-союзника Реджепа Таїпа Ердогана зі створенням свого руху був важливий з точки зору формування загального дискурсу, повідомляє Habertürk з посиланням на коментарі Киличдароглу, що прозвучали на прес-конференції за підсумками зустрічі в штаб-квартирі партії майбутнього в Анкарі.

«Ми висловили тугу за Туреччиною, де кожен міг вільно висловлювати свої думки», – сказав лідер НРП. Сторони також обговорили поточні проблеми, що стоять перед Туреччиною, в тому числі в економіці.

Нагадаємо, що Давутоглу займав пост прем’єр-міністра і голови правлячої Партії справедливості і розвитку (ПСР) в період з 2014 по 2016 рік, поки не покинув ряди партії. Він пішов з ПСР у вересні минулого року, перш ніж у грудні створив конкуруючий з правлячою партією політичний рух — партію майбутнього.

На питання журналістів, чи обговорювали політики можливість політичного союзу напередодні наступних загальних виборів, намічених на 2023 рік, Киличдароглу відповів, що ця тема не піднімалася.

Давутоглу зазначив, що важливо підтримувати зв’язки з НРП як зі найстарішою партією Туреччини, додавши, що Партія майбутнього прагне сформувати політичну платформу, яка охоплювала б все турецьке суспільство.

«Я хотів би подякувати Киличдароглу за візит. Ми сповнені рішучості продовжувати спілкування на кожному етапі в майбутньому періоді», – сказав Давутоглу.

Раніше лідер Партії майбутнього заявив, що він відкритий для діалогу з колишнім співголовою прокурдської Демократичної партії народів (ДПН) Селахаттіном Демірташем, після заклику останнього до єднання опозиційних партій країни.

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button