Туреччинa

Дослідження: більшість турків виступає за карантин, щоб зупинити пандемію COVID-19

Згідно з новим опитуванням, проведеним Ipsos, майже 90% населення в Туреччині вірять в необхідність введення загальнонаціонального або провінційного карантину, щоб зупинити поширення COVID-19.

В цілому 87% учасників опитування переконані в необхідності ізоляції, при цьому більшість респондентів закликали до введення загальнонаціональної комендантської години.

Треба сказати, що лише 5% опитаних заявили, що карантин в країні не потрібен.

Опитування проводилося на тлі різкого зростання кількості захворівших та померлих, пов’язаних з коронавірусом в останні тижні, що спонукало уряд ввести по всій країні на початку цього місяця нові обмеження, включаючи носіння масок у всіх громадських місцях і суворі правила щодо весіль та інших урочистостей.

Однак більшість учасників опитування зазначили, що не готові відмовитися від громадського транспорту. 51% заявили, що вони будуть продовжувати регулярно користуватися громадським транспортом, в той час як 43% повідомили, що вони відчувають себе некомфортно в громадському транспорті.

Більше того, 60% батьків висловили готовність віддати своїх дітей до школи, якщо вони відкриються для занять у класах 21 вересня, як і планувалося раніше владою. 20% учасників заявили, що не впевнені, чи відправлять вони свою дитину в освітній заклад.

Нагадаємо, що уряд Туреччини оголосив про свій намір переглянути плани з відновлення роботи шкіл в кінці цього місяця. На даному етапі навчання почнеться тільки в класах для наймолодших учнів і буде обмежено двома днями на тиждень. Подальші плани щодо переходу на традиційну форму навчання будуть визначені Міністерством освіти протягом тритижневого періоду.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button