Політика

Мовчання Ердогана і відповідь Макрону

Прес-секретар ПСР Омер Челік відповів президенту Франції від імені правлячої в Туреччині партії.

«Макрон сказав, що їхня проблема не з народом Туреччини, а з Ердоганом. Це стара і аморальна гра колоністів. У нас проблеми з колоніальними умами на зразок вас, пане Макрон. У нас гуманітарні і братські узи з народами, від яких ви страждаєте, і народами, який ви хочете експлуатувати», – написав у Твіттер Челік.

«Країна, проти якої ви використовуєте мову ворожнечі – це Туреччина. Туреччина дасть вам відповідну відповідь»,-додав прес-секретар ПСР.

Президент Франції Еммануель Макрон раніше закликав Європу виступити єдиним фронтом проти «неприйнятної» поведінки Туреччини перед відкриттям саміту середземноморських держав, повідомляє EurAsiaDayli.

«Ми, європейці, повинні бути ясними і твердими щодо уряду президента Ердогана, який сьогодні поводиться неприйнятно», — сказав Макрон журналістам на Французькій Корсиці, де відкрився саміт.

За словами французького лідера, на даний момент Туреччина «більше не є партнером в регіоні» Східного Середземномор’я через свою поведінку, хоча Париж продовжує сподіватися на відновлення плідного діалогу з Анкарою.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button