Туреччинa

Turkish Airlines має намір урізати зарплату співробітникам

Turkish Airlines до кінця 2021 року має намір різко скоротити заробітну плату членам екіпажів і наземному персоналу, але уникнути звільнень після підписання угоди з авіаційною профспілкою.

Авіакомпанія знизить оплату пілотів на 50%, бортпровідників — на 35%, в той час як виплати іншому персоналу зменшаться на 30%, повідомив представник Hava-Iş.

За словами чиновника, скорочення зарплати буде переглядатися два рази на рік до кінця наступного року.

Представник профспілки зазначив, що жоден співробітник не буде відправлений у відпустку, і компанія не буде використовувати державну програму, що передбачає виплату короткострокової оплати праці співробітникам.

Треба сказати, що Turkish Airlines виявилася однією з багатьох авіакомпаній, серйозно постраждалих від пандемії COVID-19 у всьому світі. Туреччина припинила польоти 28 березня, приблизно через два тижні, після того як в країні був зафіксований перший випадок коронавірусу, але відновила їх у червні в рамках загальнонаціонального процесу нормалізації.

Відзначимо, що авіакомпанія повідомила, що в 2019 році її чистий прибуток виріс до 4,54 млрд лір (746 млн доларів) з 4,04 млрд лір в попередньому році.

Нагадаємо, що авіаперевізник раніше конфліктував з профспілками через пропозиції скоротити вдвічі заробітну плату пілотів і урізати оплату іншим співробітникам, щоб утриматися на плаву під час пандемії.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button