ЕкономікиТуреччинa

Депозити або пенсійні вклади? Два шляхи режиму ПСР  

Уряд ПСР почав використовувати гроші громадян для усунення валютного дефіциту і виправлення бюджету. Таку думку висловив економічний оглядач газети Karar Ібрахім Кахведжі.

«Країна працювала, боролася, а коли люди залишилися без роботи влада створила фонд щоб громадяни могли отримувати зарплату. Однак зараз фонд став джерелом для босів. Гроші, які виділялися в період пандемії, знаходяться там. При цьому держава не дає грошей народу, а виділяє їх на підтримку урядового альянсу», – пише Кахведжі.

«Ми підійшли до кінця 120-мільярдної боротьби нашого Центрального банку з підступним доларом. Нічого що іноземці купили дешевий долар і пішли … Таким чином ми перейшли на конкурентну грошову політику. Чому ми витратили 120 мільярдів доларів, якщо говорити про зменшення вартості ліри як про перехід до конкурентної політики? Остерігайтеся задавати такі питання. У казначействі не залишилося грошей, воно постійно бере в борг. У Центробанку не залишилося валюти, її пошук ведеться через свопи. Так що ж станеться далі?» – задається питанням оглядач.

Кахведжі зазначив, що влада може вдатися до двох шляхів: звернутися до банківських депозитів громадян в іноземній валюті і до індивідуальної пенсійної системи, в якій накопичено 154 мільярди лір. Всі ці кошти можуть бути спрямовані на боротьбу з кризою.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button