Політика

Давутоглу: Зовнішня політика Туреччини залежить від настрою Ердогана

Лідер «Партії майбутнього» Ахмет Давутоглу заявив, що президент Ердоган веде зовнішню політику рефлексивними рішеннями, прийнятими відповідно до свого поточного настрою і без будь-якого стратегічного аналізу і поступальних кроків.

Заява Давутоглу прозвучала на тлі напружень у Східному Середземномор’ї. Політик запропонував створити робочу групу, до якої увійшли б компетентні міжнародні юристи з морського права, а також представники Міністерства закордонних справ Туреччини, Генерального штабу і Національної розвідувальної організації. Крім того, на думку Давутоглу, слід встановити механізм тісних консультацій з США, Великобританією і Норвегією, які не є членами ЄС, але перебувають у НАТО.

«Східне Середземноморське узбережжя Туреччини є базою для трьох основних сфер економічної діяльності: туризму в Анталії, вільних зон Мерсіна і зовнішньої торгівлі, енергетики в Джейхані. Ці три сфери економічної діяльності, які утворюють лінію, що відкривається світу, вимагають мирного середовища. Азербайджан-єдина країна, яка заявила про підтримку нашої країни. Глобальні гравці як США, Росія, Франція і регіональні гравці як Єгипет, Греція та Ізраїль виступають проти Туреччини не через нашу несправедливість, а через слабкість нашої дипломатії»,-упевнений Давутоглу.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button