КультураТуреччинa

У Туреччині журналіста затримали за критику «Воскреслого Ертугрула»

Журналіст Октай Джандемір був затриманий 7 вересня в своєму будинку в східній провінції Ван за свої пости і статті в соціальних мережах, які, як стверджується, містили критику на адресу телесеріалу про Османську епоху «Воскреслий Ертугрул».

Справу журналіста 8 вересня було передано до світового кримінального суду з проханням про судовий контроль. Суд постановив звільнити Джандеміра відповідно до заходів судового контролю і забороною на поїздки, зазначає Duvar.

У рамках розслідування Джандеміру пред’явлені звинувачення в «образі пам’яті» Ертугрула Газі, батька засновника Османської імперії Османа I.

У разі визнання його винним журналіст може бути засуджений до тюремного ув’язнення за порушення статті 130 Кримінального кодексу Туреччини.

Між тим Press in Arrest, група волонтерів, що спостерігає за розслідуваннями і судовими процесами над журналістами, заявила, що це перший випадок, коли журналісту були пред’явлені подібні звинувачення.

Телесеріал, дія якого відбувається в Анатолії XIII століття, нині сучасної Туреччини, заснований на розповідях про турків-огузів, які билися з візантійцями.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button