Туреччинa

Професор: Анкара стала турецьким Уханем

Згідно з щоденними даними, опублікованими Міністерством охорони здоров'я Туреччини, за останні кілька днів у столиці Туреччини Анкарі було виявлено вдвічі більше нових випадків захворювання COVID-19, ніж у Стамбулі, найбільшому мегаполісі країни.

«Анкара стала турецьким Уханем. Слід негайно ввести комендантську годину тривалістю від 10 до 14 днів. Відділення інтенсивної терапії знаходяться під загрозою виходу на повну потужність», — заявив професор Мустафа Джанкуртаран, доктор з Університету Хаджеттепе.

Разом з тим, як зазначає Turkish Minute, міністр охорони здоров’я країни Фахреттін Коджа першим звернув увагу на надзвичайну ситуацію в Анкарі.

«Зараз Анкара – це місто з найбільшою кількістю хворих в Туреччині. В Анкарі вдвічі більше випадків захворювання, ніж у Стамбулі», – сказав Коджа минулої середи.

Після заяви доктора Джанкуртарана доктор Мехмет Архан, головний лікар університету Газі, вказав, що відділення інтенсивної терапії в їх лікарні переповнені.

«У порівнянні з періодом між березнем і травнем, нові випадки клінічно більш серйозні. Рівень передачі інфекції вищий, ніж на першому етапі пандемії», – розповів Архан.

Як Анкара стала Уханем?

Коджа назвав багатолюдні весілля причиною збільшення числа випадків захворювання в Анкарі. Місто відоме своїми традиційними і насиченими весільними церемоніями.

Інші вказували на збільшення кількості мандрівників під час свята Курбан-байрам і на переповнені зони відпочинку та обслуговування в місті і навколо нього в якості основних каталізаторів.

Професор Левент Акин і професор Пінар Окяй, два члени Наукового комітету, створеного для спостереження за пандемією, кажуть, що основними причинами незвичайного зростання випадків захворювання в Анкарі є рух транспорту, залучений державними установами, розташованими в центрі міста, і велика кількість місць відпочинку навколо міста, де мандрівники з усієї Анатолії зупиняються, щоб відпочити.

За словами Алі Каракоча, глави медичної палати Анкари, картина похмуріша, ніж показують офіційні цифри.

«Щоденне збільшення числа випадків захворювання COVID-19, яке коливалося близько 1 тис.500, може являти собою щоденне зростання тільки в Анкарі. У нас є кілька пацієнтів з тяжким диханням, які не можуть знайти лікарняне ліжко», — заявив Каракоч.

Тим часом за даними медичної палати Анкари, число інфікованих медпрацівників в Анкарі становить 720 осіб.

«Вчора вони оголосили попередження і хотіли, щоб ми використовували захисні маски N95 протягом трьох днів. Зазвичай ці маски використовуються протягом 12 годин. Раніше ми змінювали їх кожен день, але тепер вони говорять нам, що ми будемо отримувати їх кожні три дні», — сказав виданню Birgün лікар, який побажав залишитися анонімним.

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button