ПолітикаТуреччинa

Die Welt: Ердоган наказав військовим знищити грецький корабель

Німецька газета Die Welt заявила у вівторок, що президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган хотів спровокувати військовий інцидент з Грецією в Східному Середземномор'ї, щоб підняти свій авторитет в країні.

У звіті під назвою «Війна по розрахунку Ердогана» говориться, що «якби це залежало від президента, турецький флот давно б потопив грецький корабель в Середземному морі». Зокрема, як пише німецьке видання з посиланням на турецькі військові джерела, Ердоган кілька днів тому віддав наказ втопити Грецький корабель і зробити це так, щоб ніхто не загинув при цьому. Коли військові відмовилися, хтось з оточення Ердогана запропонував збити Грецький винищувач, щоб пілот міг катапультуватися і врятуватися. Але турецькі військові знову відмовилися.

Анкара назвала провокацією звинувачення на її адресу з боку офіційного представника уряду Греції Стеліоса Петсаса, зроблені на основі публікації в німецькому виданні Die Welt з приводу загострення відносин між двома країнами через геологорозвідку в спірному районі Східного Середземномор’я. Про це 2 вересня заявили в МЗС Туреччини.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button