Туреччинa

У Малайзії посперечалися про турецькі інвестиції

Висловлювання міністра пріоритетних галузей промисловості Малайзії Терези Кок після візиту до Туреччини стало приводом для суперечок в Малайзії.

Після триденного офіційного візиту до Туреччини Малайзійський міністр висловила згоду залучити в країну великі турецькі інвестиції.

«Коли сума велика, суперечки бувають теж великими. Скандал вибухнув у парламенті Малайзії», – написав у своїй колонці в економічній газеті Dünya оглядач Керім Улкер.

«Малайзійський депутат Датук Сері Абдул Азіз Абдул Рахім заявив, що «Тереза Кок сказала, що її триденний візит до Туреччини врятував Малайзію. Вона, ймовірно, не знає ціну грошам. Яка жалість. Якщо і принесла ці інвестиції, нехай дасть більш детальну інформацію. Оскільки вона знайшла стільки грошей, давайте виберемо її прем’єр-міністром», – пише Улкер.

За даними управління статистики Малайзії (DOSM), Малайзія отримала іноземних інвестицій в сумі 9,8 млрд доларів (41 млрд ринггітів) в 2017 році, 6,2 млрд доларів (26 млрд ринггітів) в 2018 році і 7,6 млрд доларів (31,7 млрд ринггітів) в 2019 році. За твердженням міністра Терези Кок, її триденний візит до Туреччини залучив 20 мільярдів доларів іноземних інвестицій.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button