ПолітикаТуреччинa

Екс-кандидат у президенти Туреччини показав туристичний автобус для своєї нової «кампанії»

Мухаррем Індже, колишній кандидат у президенти від основної опозиційної Народно-республіканської партії (НРП), 31 Серпня продемонстрував автобус, який буде використовуватися в його новій «кампанії», яку він назвав «благословенням Туреччини».

Індже 13 серпня запустив кампанію «країна за 1 тисячу днів», яка фактично стане туром по країні і почнеться 4 вересня в провінції Сівас в Центральній Анатолії.

Причина, по якій екс-кандидат в президенти від НРП вибрав 4 вересня для запуску свого нового руху, полягає в тому, що ця дата знаменує річницю сіваського конгресу, що став важливою віхою на шляху Турецької Республіки до незалежності.

«Ми чекаємо всіх наших товаришів в перший день цієї довгої подорожі за умови, що вони будуть носити маски і дотримуватися санітарних заходів», — написав він у Twitter.

Нагадаємо, що Індже був кандидатом у президенти від НРП на виборах 2018 року. Він програв вибори президенту Реджепу Таїпу Ердогану, але зумів набрати 31% голосів.

Треба сказати, що його позиція на виборах 2018 року все ще піддається критиці з боку НРП, оскільки він не зробив жодних зусиль спільно з опозицією щодо запобігання фальсифікації голосування, у зв’язку з чим його політична кар’єра згодом пішла на спад.

Рішення колишнього кандидата в президенти створити свій власний політичний рух було прийнято, після того як в липні нинішній лідер НРП Кемаль Киличдароглу був переобраний на новий термін. Хоча крок Індже не був несподіванкою, експерти вважають, що таке рішення потенційно може послабити опозицію «Народного Альянсу» на майбутніх виборах.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button