ЕкономікиТуреччинa

Влада Туреччини підвищила податки на імпорт автомобілів, щоб полегшити спад торгівлі через COVID-19

Згідно з президентським указом, опублікованим в «Офіційному віснику» в неділю, Туреччина підвищила податки на більшість імпортованих автомобілів, щоб послабити спад в торгівлі, викликаний пандемією COVID-19.

Спеціальний податок на споживання був підвищений до 80% з 60% для більшості автомобілів з об’ємом двигуна 1 тис. 600 кубічних см, що характерно для більшості транспортних засобів, що імпортуються Туреччиною.

Для електромобілів об’ємом понад 2 тис. куб см ставка зросла зі 100% до 130%, а для автомобілів високого сегмента — до 220% зі 160%.

Ерол Шахін, генеральний менеджер автомобільної консалтингової компанії EBS в Стамбулі, розповів в інтерв’ю Bloomberg, що, хоча підвищення цін не поширюється на автомобілі місцевого виробництва, вітчизняним виробникам все ще може бути складно отримати прибуток, оскільки вони залежать від імпортних товарів.

«У Туреччині знову найвищі податки на автомобілі в світі”, – зазначив Шахін.

Дані заходи послідували за серією підвищень податків, введених Туреччиною з початку пандемії COVID-19 з метою скоротити імпорт і підтримувати вітчизняну промисловість.

Разом з тим глобальний економічний спад на тлі наслідків пандемії сильно вдарив по основних експортних ринках Туреччини, таким як Європейський Союз. Індустрія туризму, що скорочується, ще більше виснажила державну казну.

Згідно з повідомленням Bloomberg, Туреччина сьомий раз поспіль повідомила про дефіцит рахунку поточних операцій у червні, коли імпорт автомобілів з початку року до теперішнього часу склав 5,2 млрд доларів, що на 16% більше, ніж у 2019 році.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button