ПолітикаСвітТуреччинa

Туреччина відкинула вимоги ЄС припинити геологорозвідку в Середземному морі

Офіційний представника МЗС Туреччини Хамі Аксой заявив, що Туреччина відкидає вимоги Європейського союзу (ЄС) припинити геологорозвідувальні роботи республіки в Середземному морі.

«ЄС не має права критикувати геологорозвідувальну діяльність нашої країни на власному континентальному шельфі і вимагати, щоб її припинили, ми закликаємо країни ЄС не підтримувати максималістські вимоги Греції, що суперечать нормам міжнародного права, під приводом солідарності і єдності», – наголошується в комюніке.

У турецькому зовнішньополітичному відомстві також заявили, що ЄС повинен «діяти неупереджено і бути чесним посередником, якщо він хоче вирішення ситуації в Східному Середземномор’ї». Крім того, в Анкарі знову поклали відповідальність за напруженість в Середземному морі на Афіни і Нікосію.

Раніше в п’ятницю в Берліні пройшла неформальна зустріч міністрів закордонних справ країн співтовариства, в ході якої було вирішено, що Євросоюз прискорить розробку санкцій проти Туреччини за нелегальну бурову діяльність в Східному Середземномор’ї, а також підготує додаткові заходи щодо Анкари до 24 вересня на випадок, якщо не буде прогресу з турецької сторони.

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button