ЕкономікиТуреччинa

Туреччина через два місяці може виявити додаткові морські запаси енергоносіїв

Міністр енергетики Туреччини Фатіх Донмез заявив, що в найближчі два місяці в районі Чорного моря, де турецькі розвідувальні судна нещодавно виявили 320 млрд кубометрів природного газу, можуть бути знайдені нові поклади газу і нафти.

«Дуже ймовірно, що ми зробимо нові відкриття в шарах нижче області залягання тих, які вже були виявлені. Їх глибина і довгота однакові. Через два місяці можуть з’явитися нові хороші новини», – сказав він.

Нагадаємо, що президент Реджеп Таїп Ердоган оголосив минулої п’ятниці, що Туреччина виявила великі запаси газу біля свого узбережжя Чорного моря, які, за його словами, будуть готові до переробки до 2023 року.

Міністр енергетики повторив цю інформацію, додавши, що роботи проводилися тільки на чверті з 8 тис.квадратних кілометрів площі свердловини TUNA-1.

За словами міністра, бурове судно Kanuni буде перебувати в Чорному морі до кінця року, і до цього часу очікується, що воно пробурить близько 40 свердловин.

«Якщо потенціал буде очевидний, двох бурових суден буде недостатньо», – додав він.

Донмез сказав, що Туреччина має намір продовжити бурові роботи в східному Середземномор’ї.

«Дослідження природного газу в основному проводилися в східному Середземномор’ї. На одному родовищі є точки, де видобувають нафту і газ. Ми очікуємо відкрити нові родовища газу, але це стане ясно після того, як буде проведено буріння», — підкреслив міністр.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button