ПолітикаТуреччинa

Оглядач: Виборці, які не визначилися, зіграють ключову роль на наступних виборах в Туреччині

За словами оглядача Cumhuriyet Сертача Еша, виборці, які не визначились зіграють ключову роль на наступних виборах, оскільки їх число зростає.

За словами оглядача Cumhuriyet Сертача Еша, виборці, які не визначились зіграють ключову роль на наступних виборах, оскільки їх число зростає.

Президентські і парламентські вибори повинні відбутися в країні в 2023 році, в той час як постійно ходять чутки про можливість дострокового голосування, нагадує журналіст. Однак на думку Еша, це малоймовірно, оскільки уряд намагається виграти час, щоб повернути виборців, які нещодавно втратили віру в нинішню владу країни.

Недавнє підвищення цін підірвало популярність правлячої Партії справедливості і розвитку( ПСР), і на сьогоднішній день 23% виборців, більшість з яких раніше підтримували уряд, не визначилися з вибором, зазначає оглядач.

Крім того, за його словами, різке зниження особистого рейтингу президента Туреччини і глави ПСР Реджепа Таїпа Ердогана після майже двох десятиліть правління ПСР за останні місяці додало сміливості опозиції. Один з можливих кандидатів на пост президента вважається Екрем Імамоглу з Народно-республіканської партії( НРП), який створив велику антиурядову коаліцію для перемоги на виборах мера Стамбула в 2019 році, додає Еш.

Він вважає, що уряд намагається зірвати подальші зусилля з об’єднання опозиції.

«Тим часом триваюча координація опозиції вселяє надію», – підсумовує він.

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button