ЕкономікиПолітикаТуреччинa

«Ердоган розуміє, що за кризу доведеться відповідати»

Лідер ПСР Реджеп Таїп Ердоган підтримав заклик голови ПНД Девлета Бахчелі, який запропонував главі хорошої партії Мерал Акшенер повернутися в ПНД. Стверджується, що обидва лідери, можливо, прагнули залучити Акшенер на свою сторону, зробивши тим самим деякі поступки з боку президентської системи.

У матеріалі колумніста T24 Мехмета Тезкана «який план у грі президента?» зазначається, що Ердоган розуміє, що голоси за нього занадто низькі, щоб відповідати вимозі 50% + 1 для обрання в першому турі.

Говорячи про оливкову гілку світу, яку простягають Ердоган і Бахчелі в бік Акшенер, Тезкан зазначає, що «в політиці є маленькі ходи, при цьому, здається, що великі кроки, радикальні зміни будуть слідувати один за одним».

На думку колумніста, провину за безробіття, високу інфляцію і зростання валюти покладуть на уряд. Ердоган розуміє, що за кризу доведеться відповідати.

«1,5 мільйона осіб перебувають у вимушеній відпустці. У 3 мільйонів 700 тисяч чоловік укорочений робочий день. І поки зовсім не ясно, чи повернуться на роботу в найближчі дні 5 мільйонів 200 тисяч чоловік. Кажуть, що безробіття досягло піку, як на мене, то це більше схоже на бомбу, готову вибухнути», – пише Тезкан.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button