Туреччинa

Міністр не виключає повернення до жорстких заходів у Туреччині

Міністерство охорони Здоров'я Туреччини в середу провело засідання Наукової ради спільно з представниками Міносвіти, де обговорювалася тема відкриття шкіл.

На підсумковій прес-конференції міністр охорони здоров’я Туреччини Фахреттін Коджа поділився щоденним статистичним зведенням щодо коронавірусу і заявив наступне: «Всі ми бачимо тенденцію до збільшення числа випадків захворювання. Якщо зростання продовжиться такими темпами, нам, можливо, доведеться повернутися до жорстких заходів. Наші зусилля спрямовані на те, щоб запобігти повторенню цього сценарію. У найближчі дні ми вживемо заходів для виправлення ситуації.»

«Збільшення числа хворих у світі не сповільнюється. Ми також спостерігаємо зростання і в нашій країні. На відміну від багатьох країн, той факт, що зростання захворюваності в нашій країні не вийшов з-під контролю, пояснюється заходами, які наші державні установи і наші громадяни самовіддано реалізовували до сьогоднішнього дня. Однак я хотів би це підкреслити, що дотримання цих заходів як і раніше не знаходиться на бажаному рівні. Ризик, ймовірно, ще більше зросте, особливо в жовтні і листопаді, коли в гру вступлять грип і застуда», — зазначив Міністр за підсумками засідання Наукової ради.

Варто відзначити, що під «жорсткими заходами» Коджа, мабуть, мав на увазі повернення до другого етапу карантинних заходів, який включав обмеження виходу на вулицю для дітей і літніх людей, скасування міжміського сполучення, закриття дитячих садків, пляжів і парків. Нагадаємо, що президент Ердоган анонсував скасування даних обмежень 28 травня, коли Денна статистика показувала приблизно такі ж результати, як і сьогодні.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button