ТуреччинaТуризм

Експерт: Туреччина не вводить обмеження через зростання випадків COVID-19, боячись відтоку туристів

Серйозне зростання нових випадків коронавірусу відзначається в Туреччині, проте влада не вводить додаткових обмежень, не бажаючи втрачати доходи від туризму, вважає професор медичного факультету університету Анкари Ахмет Салтик.

Як повідомив у середу міністр охорони здоров’я Туреччини Фахреттін Коджа, кількість виявлених випадків коронавірусу в країні збільшилася за добу на 1212, до 244 392, померли 18 хворих. Днем раніше він повідомив про виявлення за добу 1 тис.183 випадків коронавірусу і про 15 померлих пацієнтів. У другій половині липня число нових випадків не перевищувало тисячу в день.

«У Туреччині спостерігається серйозне зростання випадків зараження коронавірусом. Я бачу причину у святкуванні Курбан-байраму, коли люди масово, мільйонами, поїхали по всій країні в гості до рідних і близьких, а також у відкритті Туреччини для іноземних туристів. Через туристичний сезон уряд не хоче вводити занадто жорсткі обмеження, побоюючись, що туристи не приїдуть», — заявив Салтик.

За його словами, не можна говорити про другу хвилю пандемії в Туреччині, тому що ще не закінчилася перша. «У травні-червні вона стала трохи спадати, проте повністю подолати її не вдалося. І тепер вона знову підняла голову. Думаю, що офіційні цифри у зв’язку з продовженням туристичного сезону не відображають повною мірою реальну картину захворюваності. Ми бачимо зараз другий пік першої хвилі. Звичайно, повинні бути знову введені обмеження», – заявив Салтик.

Він припустив, що навіть після закінчення туристичного сезону не будуть оголошені реальні цифри захворюваності. «Політики не хочуть виглядати невдахами, тому цифри дають такі, щоб переконати народ в успіху в боротьбі з вірусом. Влада не йде на такі заходи, як закриття підприємств. Стан економіки зараз не дуже хороший, дефіцит платіжного балансу дуже високий, тому заморожувати економіку ніхто не хоче, проте плата за це занадто висока – багато хто може померти», — зазначив професор.

Він пов’язав це з капіталізмом, при якому в будь-якій ситуації головною є максимальна вигода. «Туреччина також знаходиться в капіталістичному форматі, управляється як комерційна фірма, тому економічні переваги переважують цінність людського життя, на жаль», — додав Салтик.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button