СвітТуреччинa

Джемілєв зустрівся з турецьким кримінальним авторитетом на яхті

Народний депутат від партії “Європейська солідарність” Мустафа Джемілєв днями зустрівся на яхті з одним з лідерів турецької організованої злочинності Алааттіном Чакіджі

Український депутат Мустафа Джемілєв відвідав лідера організованої злочинності Алаттіна Чакіджі. Зустріч пройшла на яхті.

Після візиту депутата, Чакіджі поділився своїми думками в Твіттері, повідомлення адресоване Євросоюзу , США, а також Росії. “Імперіалісти, ви перетворили світ на поле бою через гонитву за газом і нафтою. Чому ви мовчите, коли вторгаються в Крим? Тому що там немає газу і нафти? Де ваші права, релігія, совість і свобода слова? Росіяни, які володіють цим світом, що ж ви мовчите? Кожна нація в цьому світі має право на життя. Я передаю це повідомлення світовій громадськості ” – написав Чакіджі.

А фото з українським політиком Алаатін Чакіджі супроводжував таким текстом.
Фото зустрічі з українським політиком турецька мафіозі опублікував у своєму Twitter.

Після анексії Криму, і подій на сході України в 2014 році, багато країн, включаючи США і Європейський союз прийняли рішення про економічні санкції щодо Росії.

У той час, коли весь світ підтримав Україну, Туреччина продовжувала і продовжує налагоджувати відносини з Росією.

67-річний Алааттін Чакіджі вважається в Туреччині одним з найжорстокіших мафіозі – за даними поліції на його рахунку більше трьохсот замовних вбивств і замахів. Раніше входив в радикально-націоналістичну турецьку терористичну організацію “Сірі вовки”. Неодноразово сидів в турецькій в’язниці, останній термін в 19 років отримав за вбивство своєї дружини – дочки іншого турецького мафіозі і замах на вбивство підприємця. Роками переховувався від турецького правосуддя по всьому світу, продовжуючи керувати своїм угрупованням дистанційно.

З в’язниці лідер турецької мафії написав листа колишньому міністру юстиції Туреччини Бекіру Боздагу, про намір ліквідувати Ґюлена та його послідовників. “Гюлен і прихильники його руху будуть поховані в країнах, де зараз знаходяться”. Характерно, що перед цим він пообіцяв “поховати” за кордоном лідерів опозиційного чинному президенту Туреччини Ердогану руху Ґюлена.

За чотири роки до закінчення терміну, був звільнений в 2019 році за амністією, оголошеною владою.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button