СвітТуреччинa

США продовжують вивчати варіанти санкцій проти Туреччини за покупку С-400

США все ще думають про те, як відповісти на покупку Туреччиною російських зенітних ракетних комплексів С-400, заявив американський держсекретар Майк Помпео, виступаючи в комітеті у закордонних справах сенату.

«У відповідь на придбання урядом Туреччини C – 400 ми вжили значних заходів, які чимало вплинули на Туреччину. Ми продовжуємо вивчати, як використовувати санкції для досягнення нашої кінцевої мети», — сказав Помпео.

Він підкреслив, що кінцевою метою американської адміністрації «не є покарання», мова йде про необхідність діяти в рамках нацбезпеки США і партнерів НАТО.

17 липня в конгрес США внесли законопроект про санкції проти Туреччини за покупку у Росії зенітно-ракетних комплексів С-400.

Міжнародний комітет сенату США схвалив законопроект, що передбачає введення санкцій проти Туреччини за покупку російських систем С-400.

МЗС Туреччини засудив цей крок. Турецький лідер Реджеп Таїп Ердоган зазначив, що країна може закрити для військовослужбовців США бази Інджірлік і Кюреджік у разі введення Вашингтоном санкцій.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button