СвітТуреччинa

До яких хитрощів вдається режим Ердогана для ув’язнення невинних людей

Прокуратура Анкари не змогла знайти докази провини 15 підозрюваних у справі руху Гюлена і звернулася за допомогою до спецслужб. 

Як повідомляє сайт Nordic Monitor, 13 грудня 2019 року Головна прокуратура Анкари направила лист в Національну розвідувальну організацію (MIT) з проханням надати відомості про 15 підозрюваних, які довгий час проживають в Канаді і мають канадське громадянство.

Відповідно до закону про турецькі спецслужби, судові органи не мають права робити запит до mit з вимогою надати будь-які відомості, крім відомостей про шпигунство і державну таємницю. При цьому вищий касаційний суд Туреччини визнав 16 Квітня 2019 року, що розвідка не може бути підставою для доказів і винесення судового рішення.

Згідно з Nordic Monitor, за запитом Головної прокуратури Анкари 16 січня 2020 року MIT відправило розвідувальну інформацію про 15 осіб, які проживають в Канаді. При цьому Національна розвідувальна організація повідомила прокуратурі, що надані документи не можуть бути використані в якості законної доказової бази для звинувачень.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button