ТуреччинaТуризм

Внутрішній туризм Туреччини в першому кварталі скоротився більш ніж на 40%

У Туреччині в першому кварталі 2020 року на 41,9% скоротилося число місцевих туристів, свідчать дані турецького статистичного інституту (TurkStat).

За даними агентства Анадолу, витрати місцевих туристів в країні з січня по березень цього року знизилися до 4,6 млрд лір (671 млн доларів) з 7 млрд лір (1 млрд доларів), отриманих в тому ж кварталі в 2019 році.

Нагадаємо, що туристичний сектор Туреччини, який є основним фактором економічного зростання країни, призупинив роботу в березні в рамках заходів щодо стримування поширення смертоносного коронавірусу. Минулого місяця галузь знову відкрилася для внутрішнього туризму під суворим державним контролем.

Внутрішні туристи в першому кварталі здійснили в цілому 6,8 млн поїздок, що на 38% менше, ніж у першому кварталі 2019 року, зазначає агентство.

Тим часом кількість поїздок з однією або декількома ночівлями зменшилася на 43,5% порівняно з тим же кварталом минулого року.

Відповідно до даних інституту, відпочиваючі витрачали в середньому 510 Турецьких лір (74 долари) за поїздку, в порівнянні з 496 лірами (72 долари) за аналогічний період минулого року.

Відвідування родичів стало основною метою поїздок по країні в першому кварталі (74,7%), далі йдуть відпочинок і відпустка (11,4 %) і оздоровчий туризм (7,4%).

Крім того, дохід Туреччини від туризму в першому кварталі поточного року впав на 11% на рік до 4,1 млрд доларів.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button