ЕкономікиПолітикаТуреччинa

Турецька ліра досягла рекордно низького рівня після початку зіткнень між Азербайджаном і Вірменією

Турецька ліра досягла небувалого мінімуму по відношенню до долара, після того як Республіка виявилася втягнутою в черговий регіональний конфлікт, на цей раз між Азербайджаном і Вірменією.

Ліра впала до мінімуму в 7,8 за долара рано вранці в понеділок, знизившись пізніше до позначки 7,734.

Туреччина розгорнула військову техніку, включаючи винищувачі F-16, в Азербайджані напередодні останніх військових зіткнень з Вірменією через спірний район Нагірного Карабаху, вказує Ahval. Ліра також падає, після того як фінансові установи, включаючи Goldman Sachs, заявили, що зараз не час інвестувати в валюти ринків, що розвиваються.

«Існує побоювання, що Туреччина, чия економіка стоїть на колінах і бере активну участь в ескалації конфліктів на півночі Сирії, а також з Грецією в Середземномор’ї, може бути втягнута в ще один регіональний конфлікт, який вона не може собі дозволити ні політично, ні економічно», — цитує видання Джеффрі Халлі, старшого аналітика ринку Oanda в Сінгапурі.

Нагадаємо, що раніше турецький Центральний банк несподівано підвищив базову процентну ставку до 10,25% минулого тижня, щоб допомогти захистити ліру, яку інвестори продали через побоювання економічної нестабільності, оскільки уряд підживлював зростання потоком дешевих кредитів від державних банків.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button