ПолітикаСвітТуреччинa

Bloomberg про Ердогана

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган кинув виклик Заходу в прагненні перетворити Туреччину в автономну глобальну державу, пише Bloomberg.

За даними агентства, в останні роки Ердоган дотримувався напористої, часто односторонньої зовнішньої політики, щоб посилити вплив у своєму регіоні.

Туреччина наперекір західним союзникам, почала операцію на північному сході Сирії і уклала угоду про купівлю російських ракетних систем С-400 всупереч бажанню НАТО, а також втрутилася в лівійський конфлікт і направила розвідувальні кораблі в Східне Середземномор’я, незважаючи на заперечення ЄС, йдеться в повідомленні.

«Ердоган прагне претендувати на лідерство мусульман-сунітів і повернути назад втрату регіонального впливу, яким колись користувалася Османська імперія»,-цитує Bloomberg стратега з Фонду досліджень економічної політики в Анкарі Ніхата Алі Озкана.

Але сміливе прагнення президента Туреччини до досягнення його цілей привело в замішання як європейських, так і арабських лідерів, що збільшує ризик формування коаліції західних країн, що доповнять тих, яких в арабському світі дратує все більш напориста зовнішня політика Туреччини, зазначив аналітик.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button