КультураПолітикаТуреччинa

Минулорічне висловлювання Ердогана про статус Айя-Софії: як політичний лідер, я не втратив своєї позицію, щоб бути втягнутим в ці ігри  

Минулорічне висловлювання Ердогана про статус собору Айя-Софії згадали користувачі. Нагадаємо, указом президента Туреччини собор-музей Айя-Софія в Стамбулі отримав статус мечеті, в якій мусульманам дозволено виконувати поклоніння. Нова мечеть увійшла під управління Діянета (управління у справах релігії).

Примітно, що незадовго до муніципальних виборів 31 березня 2019 року Ердоган виступав проти зміни статусу Айя-Софії.

«У певній частині Айя-Софії намази вже відбуваються. Для нас не проблема подолати їх, але якою буде віддача? Давайте не будемо забувати, що ціна за це може бути важкою. У нас тисячі мечетей в різних країнах світу. Чи думають ті хто вимагають зміни статусу про те, що станеться з цими мечетями? В даний час відбуваються підпали, багато чого діється. Вони кажуть це, але не розуміють і не розраховують. Вибачте, вони не знають, як влаштований світ. Вони не знають з ким мають справу. Як політичний лідер, я не втратив своєї позиції, щоб бути втягнутим в ці ігри», – сказав тоді Ердоган в прямому ефірі одного з турецьких телеканалів.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button