Туреччинa

Депутатський запит міністру промисловості: де 583 нових фабрик? 

Опозиція Туреччини затверджує, що уряд Ердогана вводить громадськість в оману.

«Спроби влади переконати в тому, що з вітчизняною промисловістю все гаразд – це вводити народ в оману», – заявив заступник голови опозиційної НРП Велі Агбаба.

Він направив депутатський запит на ім’я Міністра промисловості Мустафи Варанка з приводу стану нових фабрик, відкритих в першій половині поточного року. Депутат зазначив, що незважаючи на відкриття нових виробництв зайнятість у сфері промисловості скоротилася.

«Станом на грудень 2019 року кількість зайнятих у сфері індустрії становила 5 млн 699 тисяч осіб. У березні поточного року стало 5 млн 508 тисяч. Незважаючи на відкриття 583 нових фабрик кількість зайнятих у цій сфері скоротилась на 191 тисяч. Коефіцієнт використання виробничих потужностей, який у грудні 2019 року становив 77%, знизився до 66% станом на Червень 2020 року. Кількість фабрик, закритих в цей період, також необхідно пояснити. У той час як компанії борються з борговим болотом, а число безробітних зростає з кожним днем, спроба створити враження що «в промисловості справи йдуть добре» означає вводити громадськість в оману», – сказав Агбаба.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button