Туреччинa

Сім місяців у в’язниці утримується мати інваліда з дитинства

«Моя дружина перебуває у в'язниці закритого типу «L»в Газиантепе. Її підозрюють в тому, що вона відвідала засудженого родича і вела телефонні переговори. Хіба побачення з родичем - злочин? Дружина два рази перенесла операцію на міжхребцевий диск. Лікарі сказали, що потрібна ще одна операція, якщо вона не буде зроблена, то мою дружину може паралізувати. Її справу не розглядають сім місяців», - розповів чоловік Мустафа Генгеч.

Член опозиційної Демократичної партії народів (ДПН) Туреччини Хабат Генгеч сім місяців утримується в слідчому ізоляторі. При цьому у 56-річної жінки залишилися троє дітей, один з яких інвалід з дитинства.

Хабат Генгеч є членом відділення ДПН округу Шехіткаміл. Її заарештували разом з 56 членами опозиційної партії в листопаді 2019 року в Газіантепе. Повідомляється, що незважаючи на такий довгий термін утримання під вартою їй досі не пред’явили звинувачень.

«Моя дружина перебуває у в’язниці закритого типу «L»в Газіантепе. Її підозрюють в тому, що вона відвідала засудженого родича і вела телефонні переговори. Хіба побачення з родичем – злочин? Дружина два рази перенесла операцію на міжхребцевий диск. Лікарі сказали, що потрібна ще одна операція, якщо вона не буде зроблена, то мою дружину може паралізувати. Її справу не розглядають сім місяців», – розповів чоловік Мустафа Генгеч.

Найбільше страждає син-інвалід, за яким доглядала Хабат Генгеч. Відомий правозахисник Омер Фарук Гергерліоглу назвав розлучення матері та сина-інваліда справжньою жорстокістю.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button