ВідеоСвіт

ВІДЕО | Сльозогінний газ, дощ і крики. У Міннеаполісі проходить масовий протест через смерть афроамериканця внаслідок дій поліції

У Міннеаполісі, США, спалахнули масові протести через смерть афроамериканця Джорджа Флойда незабаром після його затримання місцевими правоохоронцями. Один з поліцейських притиснув його голову до асфальту, стиснувши коліном горло.

Співробітник поліції тримав Флойда в такому положенні кілька хвилин, а той говорив, що він не може дихати.

На ролику видно, що чоловікові стало погано і його забрала бригада швидкої допомоги. Незабаром після цього він помер.

Сотні жителів Міннеаполіса вийшли на мирну демонстрацію з плакатами «Припиніть вбивати чорних людей», «Я не можу дихати» (слова, які повторював загиблий), «Я не є загрозою» та іншими.

Хоча організатори закликали мітингувальників до ненасильницького протесту, деякі учасники акції розбили в місцевому поліцейському відділку вікна і пошкодили патрульні автомобілі, а також наносили на будівлю графіті.

Поліція вбралася в обмундирування для розгону протестів і застосувала сльозогінний газ, а також гумові кулі.

У справу втрутився ФБР, передає Minneapolis Star Tribune. Згідно зі свідченнями місцевої поліції, Флойд був заарештований за підробку документів і, ймовірно, перебував під впливом алкоголю або наркотиків. За словами поліцейських, чоловік чинив опір під час затримання.

Мер Міннеаполіса Джейкоб Фрей заявив, що четверо поліцейських, причетних до інциденту, були звільнені.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button