Туреччинa

Туреччину наприкінці травня засипало снігом

Сильний вітер пошкодив будівлі у низці регіонів країни.

На сході Туреччини 25 травня У Львові та в Карпатах випав сніг, подекуди навіть не розтанув У Львові та в Карпатах випав сніг, подекуди навіть не розтануввипав сніг, який супроводжувався сильним вітром та градом.

Про це повідомила Державна метеорологічна служба Туреччини.

Метеорологічна служба повідомила про опади в північно-східних провінціях Ерзурум, Ерзінджан, Карс, Агрі, Ігдир і Ардахан та східну провінцію Ван. Зокрема, у природному парку озер Лімні у Гюмюшхане випало десять сантиметрів снігу.

У південно-східній провінції Хаккарі та місті Ван сильний вітер пошкодив дахи будинків та громадських будівель у центрі міста. Буря також призвела до локальних відключень електроенергії по всьому регіону, зокрема, у центрі міста Ардахан.

Снігопад порушив рух транспорту, а також приніс незручності скотарям у високогір’ї по всій країні. Найбільше від снігопаду вони постраждали у провінції Ерзінджан, оскільки багато гірських перевалів закриті, а сільські дороги були заблоковані.

Мертвим знайшли 70-річного вівчаря, який потрапив у снігову пастку. У провінції Кастамону знайшли мертвими близько 80 овець, які замерзли. Ще десятки овець зникли, знайти їх досі не вдалося.

Деяким стадам овець таки вдалося зійти з гірських районів. Зокрема, у районі Юзюмлю Ерзінджан.

У провінції Анталія, що на півдні Туреччини, в районі Аксекі випав сніг, пише CNN Türk. Опади у травні навіть у гірських районах місцеві називають дивиною.

Крім того, про сніг повідомляють користувачі соцмереж.

Більше читайте тут: https://tsn.ua/svit/turechchinu-naprikinci-travnya-zasipalo-snigom-1553265.html

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button