Економіки

У Туреччині більш ніж 16 мільйонів людей знаходяться на соцзабезпеченні.

Невігластво, бідність та сепаратизм росте з кожним роком.

Загалом у Туреччині 16,8 млн осіб залежать від соціальної допомоги, в той час як дохід 21,2% населення країни перебуває нижче суб’єктивної межі бідності, повідомляють ЗМІ з посиланням на президентську програму на 2020 рік.

Близько 3,4 млн громадян потребують допомоги турецького Фонду соціальної допомоги і солідарності, 2,1 млн дітей потрібна державна підтримка при відвідуванні шкіл, а 6,9 млн осіб не можуть виробляти страхові виплати.

Треба сказати, криза, що вибухнула в Туреччині в минулому році, в повній мірі відчули на собі в основному бідні верстви суспільства. Згідно з виданням, співвідношення між найбагатшими 20% домогосподарств і найбіднішими 20% домогосподарств становить 7,8.

Нагадаємо, що економіка Туреччини значно постраждала після того, як санкції США і підвищення тарифів на експорт металу спровокували валютну кризу, що призвело до різкого падіння ліри. Ліра залишається вельми нестабільною, а рівень безробіття становить близько 20%. Багато компаній і банків мають величезні заборгованості.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button