Світ

Міжнародний трибунал: у Китаї масово вбивають невинних людей, щоб продати їхні органи

Про те, що уряд КНР скоює злочини проти свого народу, вбиваючи людей заради отримання органів і подальшого їх продажу, світовій громадськості  відомо вже давно. Та нещодавно це підтвердив і Лондонський міжнародний трибунал.

В ході суду, який пройшов в Лондоні, було зроблено висновки, що в Китаї вже більш як 15 років практикують насильницьке видалення органів у живих людей, яких утримують у в’язницях тільки через їхні переконання. Людей вбивають заради їхніх органів у великих масштабах, кількість загиблих становить десятки тисяч.

УХВАЛА ТРИБУНАЛУ

В остаточній ухвалі суду сказано: «Члени Трибуналу одностайно й без жодних сумнівів переконані в тому, що в Китаї примусове видалення органів у в’язнів сумління відбувається упродовж тривалого періоду й призвело до великої кількості жертв».

Голова Трибуналу й колишній головний обвинувач у справі проти югославського екс-президента Слободана Мілошевича Джеффрі Найс заявив, що згідно з результатом розслідування і свідченнями свідків, видалення органів у в’язнів сумління в КНР триває досі. А основною групою жертв є практикувальники Фалуньгун, яких у Китаї репресують за віру. Також серед убитих є й мусульмани-уйгури.

Джеффрі Найс зазначив: «Китайська влада репресує прихильників Фалуньгун тільки за те, що вони виконують корисні для здоров’я вправи й медитують. Також ці люди є чесними, добрими й терплячими, тому комуністичний режим Китаю побачив у них загрозу».

СВІДЧЕННЯ

На суді виступило понад 50 осіб: свідки, розслідувачі та експерти. Серед них був і колишній хірург Енвер Тохті. Він розповів, що раніше працював у Китаї і йому під примусом довелося брати участь в операції видалення органів у живої людини. Тохті сказав, що й досі молиться за неї.

На суді виступили й колишні в’язні китайських виправних таборів. Вони розповідали про жорстокі катування, які застосовують у китайських в’язницях, і про те, що у в’язнів постійно беруть медичні аналізи, не пояснюючи причини.

Практикувальниця Фалуньгун Енні Ян, яка виступала як свідок, була однією з постраждалих. Її незаконно ув’язнили й піддавали тортурам. «Це був справжній жах. Потрібна сміливість, щоб говорити про це привселюдно й зупинити ці злочини», — сказала жінка.

Багато світових ЗМІ вже повідомило про трибунал: https://chinatribunal.com/press/

Просимо допомогти в розповсюдженні цієї інформації якомога ширшій аудиторії.

До відома: Фалуньгун (або Фалунь Дафа) — стародавня система самовдосконалення, суть якої — жити відповідно до принципів Істина, Доброта й Терпіння. Також до практики входить виконання енергетичних вправ.

У 1999 році кількість практикувальників Фалуньгун перевищила чисельність членів Комуністичної партії Китаю. Практикою займалося 100 мільйонів осіб, тоді як у партії було 60 мільйонів членів. І хоча Фалуньгун не має жодного стосунку до політики, тодішній лідер компартії КНР Цзян Цземінь побачив у його популярності загрозу для своєї влади й розпочав репресії.

Про переслідування практикувальників Фалуньгун у Китаї вже відомо в багатьох країнах світу. Резолюція Європарламенту щодо Китаю 2005/2161 (INI) і Резолюція Конгресу США (H. RES. 343) закликають світову спільноту допомогти зупинити ці репресії.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button